Левски мотае Марек Юнион-Ивкони за Суперкупата

DenNews.bg
03.10.2014
размер на текста:

В щаба на шампиона Марек Юнион-Ивкони все още са в пълно неведение дали ще има мач за Суперкупата или не. На дупничани като първенец на страната се полага място на финала, а съперник трябва да бъде носителят на Купата на България - тимът на Левски Бол. Проблемът обаче идва от това, че не е ясно дали “сините” въобще ще сглобят отбор за новия състезателен сезон. “Имахме среща с федерацията, на която ни бе казано за такъв двубой - заяви мениджърът на Марек Людмил Найденов. - Идеята за Суперкупата е много добра, лошото е, че никой нищо не ни казва. Уж трябваше да е на 15 октомври, но дали ще се случи, от федерацията и лигата мълчат. Ние планирахме да играем контроли с турски отбор, но как да си правим планове?...”
Въпросът опира до статута на Левски. Първоначално от софийски клуб са дали заявка на участие в Суперлигата за сезон 2014/2015 и опитни играчи са потвърдили, че ще се включат в състава, но впоследствие е настъпил обрат. Това от своя страна бави изготвянето на окончателната програма за първенството и съответно за мача за Суперкупата.
"Поех отбора, но все още нямам яснота какво става. Едни тренират, други не. Състезателите си търсят отбори в чужбина. В петък (днес) трябва окончателно да бъде решен въпросът ще има ли отбор или не", коментира пред BGvolleyball.com Николай Желязков, който бе оповестен за треньор на тима за новия сезон.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети