Премиерска съпруга като Мария-Антоанета: Ако хляба ви е скъп, режете го на тънко

DenNews.bg
29.10.2014
размер на текста:

Премиерска съпруга блесна със своя вариация на „гениалното” откровение на Мария-Антоанета „Като няма хляб, яжте пасти”.
Съпругата на министър-председателя на Хърватска Зоран Миланович, Саня Мусич Миланович посъветва: „Ако черният хляб ви е скъп, режете го на тънко”.
Проблясъкът на Саня все пак донякъде може да бъде простен, тъй като тя е директор на отдела за промоция на здравето в хърватския институт по публично здравеопазване, а думите й изскочиха в ефира на радиопредаване за здравословно хранене.
В предаването „Избери здравето“ Саня Мусич Миланович препоръча на гражданите някои храни, сред които и черния хляб, който е по-скъп от белия. Тя обаче има решение за този финансов проблем.
„Когато се казва, че черният хляб, който ние препоръчваме, е малко по-скъп от белия, по принцип е по-скъп, но черния хляб можете просто да го режете на по-тънки филии. Това е по-евтино и по-здравословно, а когато е изсъхнал, на следващия ден, е още по-качествен да се яде. Трябва да разбием мита, че правилното хранене е по-скъпо, то е по-евтино, тъй като трябва да ядете по-малко храна“, каза Мусич Миланович.
Съпругата на хърватския премиер твърди, че „правилното хранене е бедно хранене“.
Според нея не е вярно, че е скъпо да се храниш правилно.
„Под правилно хранене нямам предвид да се отиде в най-скъпите магазини и да се купят най-скъпите продукти, а да се купува това, което е достъпно и е най-евтино. Сарделата е един от най-евтините продукти“, заяви Мусич Миланович. Източник: dnes.bg
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети