Бизнесменът Стоимен Начев е стрелецът ранил момче в училищен двор в Дупница

DenNews.bg
29.10.2014
размер на текста:

59-годишният бизнесмен от Дупница Стоимен Начев е стрелецът, който нарани с въздушна пушка 15-годишно момче в двора на ОУ „Климент Охридски” в града на 18 октомври. Изстрелът е бил възпроизведен в посока на децата, които играели в двора на училище, намиращо се в близост до дома на бизнесмена, който се занимава с автотранспорт.
След подаването на сигнала в полицията в Дупница са предприети незабавни издирвателни мероприятия, извършени са проверки и претърсвания. Криминалистите тогава са иззели от дома на Начев две въздушни пушки, които не са били регистрирани, както изисква законът. Експертиза, направена в Националния институт по криминология и криминалистика доказва, че изстрелът е възпроизведен с едната от иззетите незаконни пушки. Резултатите от експертизата са излезли вчера. Работата по случая продължава РУ – Дупница.
При стрелбата, която най-вероятно е възпроизведена срещу групата деца и младежи, защото са пречили на бизнесмена, бе ранен 15-годишният Роберто Христов, волейболист в младежкия отбор на "Марек Юнион-Ивкони”.
В късния следобед на 18-и октомври момчето, ученик в Промишленото, бе улучено със съчма в бедрото.
Стоимен Начев се занимава се занимава с автотранспорт и строителство. Съпругата му Орхидея е собственик на салон за красота на ул. „Хан Крум” в Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети