Работата на 43-то Народно събрание започва с протести днес

DenNews.bg
27.10.2014
размер на текста:

С протести започва работата на новоизбраното 43-то Народно събрание.
Както е известно, кюстендилци ще блокират централата на ДПС в столицата с протест срещу мандата на ДПС, наложен в област Кюстендил, след което ще се насочат към парламента.
Пред сградата на НС ще се съберат и членове и симпатизанти на България без цензура, които ще опитат да спрат учителката Ана Баракова от Пловдив да положи клетва. Баракова стана известна като феномена 13/13-тя бе 13- в бюлетината на ББЦ, също с номер 13 и макар напълно неизвестна събра повече преференции от водачите. От ББЦ настояваха тя да се откаже от мандата, тъй като изборът й бил плод на грешка, но Баракова отказа, като дори се закани, че още в първия ден на парламента ще стане независим депутат.
Първото заседание на НС ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител - Стефан Данаилов. Президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение към народа и Народното събрание.
Депутатите ще положат клетва и ще подпишат клетвени листове. Изявления ще направят представители на осемте парламентарно представени групи. Ще бъде избран председател на 43-то Народно събрание.
Днес дупничани също ще излязат на протест срещу мандата на ДПС-12 часа на пл. „Демокрация”, известен като Дупнишките барикади.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети