Задава се нова бежанска вълна

DenNews.bg
24.10.2014
размер на текста:

БЧК се подготвя сериозно за нова бежанска вълна, която се очаква към страната ни. Това обясни председателят на Червения кръст Христо Григоров. Подготовката е трескава, макар да няма точни данни за числеността на потока бежанци.
Григоров поясни, че към момента държавата се е справила и ситуацията с бежанците е под контрол. Притесненията на БЧК са от това, че само през последните 2 месеца в съседна Турция са влезли между 160 хил. и 200 хил. души.
Според председателя на БЧК, ако ситуацията в Турция не е под контрол, означава, че една голяма част от бежанците ще искат да минат през България и да тръгнат към Европа. Подготовката на БЧК е за бедствена готовност.
По отношение на бедствените ситуации в България Христо Григоров каза, че за първи път корпоративния бизнес и търговски вериги са били изключително активни в оказването на помощ във всички региона. Само чрез БЧК са били предоставени 60 тира с вода по 20 тона. Той бе категоричен, че помощите от БЧК се раздават при изключителен контрол и злоупотреби с тях не може да има.
Източник: dnes.bg
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети