Семейство Симпсън отива на съд за кражба

DenNews.bg
23.10.2014
размер на текста:

Този път заседанието ще бъде в реален съд.

Най-прочутото семейство отива на съд по дело за кражба, съпроводено с иск за 250 милиона долара. В 25-годишната си кариера на екран откачалките от Семейство Симпсън са сътворили хиляди луди ситуации, а двамата мъже от фамилията -Барт и Хоумър, в почти всеки епизод се изявяват с поне една незаконна реплика или действие. Семейството има десетки посещения в анимационни съд, но за първи път ще се изправи и в реална съдебна зала.
Искът е заведен от актьора Франк Сиверо, който обвини продуцентите на сериала в плагиатство. Той твърди, че е откраднат образът на неговия герой от филма на Мартин Скорсезе "Добри момчета".


Според внесения в съда иск, продуцентите са обещали да направят филм със Сиверо (честа практика е в сериала да гостуват анимационните копия на известни личности, като те дори дублират героите си), но не са си изпълнили обещанието, а вместо това са го използвали, за да създадат анимационен образ на мафиота Луи. В "Добрите момчета" Сиверо изпълнява ролята на мафиота Франки Карбоне. В исковата молба се казва, че именно образът на Карбоне е използван за създаването на Луи - член на мафиотско семейство в Спрингфийлд - измисленият град, в който живее семейство Симпсън. 62-годишният Сиверо, който играе и в "Кръстника II", пише още, че през 1989 г. той живял в една и съща сграда със сценаристите на "Семейство Симпсън". "Добри момчета" излиза година по-късно и удвоява като приходи вложените в него 25 млн. долара само в САЩ.
Сиверо иска 250 млн. долара общо, като от тях 50 млн. долара са обезщетение за кражба на неговия образ, а 100 млн. долара -за кражба на неговата "конфиденциална" идея.
"Семейство Симпсън" държи рекорд за дълголетие с 26 сезона. През 1998 г. Семейството е обявено за най-добър сериал на века от списание „Тайм”, а Барт Симпсън влиза в топ 100 на най-влиятелните хора. Той е единствения измислен герой в списъка.
За момента няма никакъв коментар за иска на Сиверо от "21st Century Fox", дъщерна фирма на която е "Fox Television Studios".
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети