Краеведът Иван Хаджийски получи званието Почетен гражданин на Дупница

DenNews.bg
20.10.2014
размер на текста:

Краеведът Иван Хаджийски, дългогодишен преподавател във Висшия педагогически колеж “Св.Иван Рилски” в Дупница и автор на 12 книги, вече е носител на званието Почетен гражданин на град Дупница.


Той бе отличен за дългогодишния си труд за съхраняване историята на Дупница и именитите дупнишки личности и родове на тържествена сесия на Общински съвет на празника на града вчера.
Кметът на Крива Паланка Арсенчо Алексовски, който за пореден път бе гост на Дупница, подари на кмета Методи Чимев картина.
 

Водосвет за здраве и благополучие на централния площад „Свобода” отслужи архиерейският наместник отец Георги Паликарски. Той се помоли св. Иван Рилски, закрилник на Дупница, да бди не само над гржданите в общината, но и на всички българи в чужбина.
След празничната програма пред общината, в която знамето на Дупница бе издигнато от Мажоретния състав, официалните гости присъстваха на издигането на 8-метров трибагреник, който ще се развява от 22-метров пилон над Дупница.

Знамето бе осветено от отец Паликарски. “Ще си призная, че това бе една моя голяма мечта. Не за друго, но никога да не забравяме, че България е над всичко. Нека този трикольор ни обгърне и всяка сутрин подсеща, че сме чеда на майка България”, каза кметът Чимев, след като националния флаг се развя от местността св. Спас. Знамето се вижда от цяла Дупница и от главен път Е-79.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети