Правителството обяви Ден на траур преди да има информация за жертвите в Горни Лом

DenNews.bg
02.10.2014
размер на текста:

Служебният премиер Георги Близнашки обяви национален траур на 3 октомври преди да има съобщение за жертви от взрива край Горни Лом.
Правителствената пресслужба разпространи до медиите съобщение, в което се казва: С решение на правителството 3 октомври, петък, е обявен за ден на национален траур за жертвите от катастрофалния инцидент в предприятието за производство на боеприпаси край село Горни Лом.
„За съжаление, всички налични към момента данни от специализираните екипи на институциите, които са на мястото на катастрофата, оставят малко надежда оцелели да бъдат намерени. От свое име и от името на служебното правителство министър-председателят проф. Георги Близнашки поднася дълбоки съболезнования и се въздържа от последващи изявления, които с нищо не биха спомогнали за облекчаване на тревогите и болката на близките на изчезналите.
Министър-председателят изразява надежда, че в най-скорошен порядък фактите на трагедията ще бъдат установени от специалистите и призовава компетентните институции да продължат ефективната си работа за максимално бързо установяване на причините за катастрофата, за посочване на виновните и за предприемане на необходимите действия те да бъдат наказани с цялата строгост на закона”, се казва още в съобщението.
Премиерът е отменил публичните си прояви, планирани за 2 и 3 октомври.

Вчера Близнашки предпочете да отиде на мача Лудогорец-Реал Мадрид, вместо да следи обстановката в Горни Лом.
Той си тръгна по-рано от брифинга след вчерашното заседание на правителството, като се извини с писмо от ръководството на Лудогорец, с което е поканен да подкрепи отбора лично и това, че „целия народ очаква да съм на стадиона”.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети