Пауза на протестите в Дупница, изригваме с блокада на Е-79 на 27 октомври

DenNews.bg
17.10.2014
размер на текста:

Протестите срещу налагане на ДПС-мандат в Дупница ще бъдат преустановени до 27 октомври, първият работен ден на новия парламент.
Това решение бе взето вчера от сърбалите се на пл. „Демокрация” граждани, между които бяха и кметът Методи Чимев, заместниците му Крум Милев и Красимир Георгиев и местният лидер на ГЕРБ Ивайло Константинов. Мотивът за паузата е да не се разпилява енергията на протеста.
На 27 октомври, понеделник, сборният пункт отново е площад „Демокрация”-Дупнишките барикади в 12 часа. До тогава ще бъдат подготвени разрешителните за мирен протест и блокада на главения път Е-79.
„Надяваме се, че този час ще бъде удобен за повече граждани и ще се присъединят към справедливия протест срещу налагането на мандат на ДПС в област Кюстендил. Вече има обещание за промяна в изборните правила, но не трябва да оставяме политиците да забравят ангажиментите си. Трябва да покажем, че макар спуснат тук Бат Сали не е желан от гражданите”, обясниха протестиращи.
Идеята е на 27 октомври да се съберем с национални трибагреници и да изслушаме развитието на първото заседание на парламента. „Дано чуем веднага след клетвата на депутатите реални предложения за промени в закона”, надяват се дупничани.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети