Пехливански за нова наредба в Дупница: Чувал съм за жени компаньонки, ама кучета...

DenNews.bg
17.10.2014
размер на текста:

„Чувал съм за жени компаньонки, но тези кучета компаньони... домашни кучета ли да разбирам”, с този коментар съветникът от БСП Георги Пехливански не само предизвика бурен смях на сесията на Общински съвет днес, но и напомни защо е царят на лафовете сред колегите си.
Днес ОбС прие нова Наредба за регистрацията и условията на отглеждане на домашните кучета на територията на община Дупница. Новите правила са съобразени с промените в законите за защита на животните и ветеринарно-медицинската дейност. Наредбата, която действаше до момента от приемането си през 2008 г. съдържаше текстове, които противоречат на закона, след промените, гарантиращи защита на здравето и живота на животните.
Задължителната годишна такса, която собственик на домашно куче трябва да заплаща в общината вече е 5 лв. Всяко куче трябва да е регистрирано и да се отглежда при подходящи условия. Собственикът е длъжен да разхожда кучето само на посочените за това места, да се грижи за здравето на животното, да не допуска безконтролно размножаване, а когато не може да се грижи за любимеца си да му намери дом или да го предаде в приют, но не и да го изоставя на улицата.
От такса са освободени кучетата водачи на хора с увреждания, ловджийските кучета и кастрираните кучета.
Може да се запознаете с цялата наредба на сайта на общината.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети