Чак и в Англия възмутени, че БФС пожали Левски

DenNews.bg
17.10.2014
размер на текста:

Наказанието на Левски, наложено за расисткия плакат, издигнат по време на мача с Лудогорец, намери широк отзвук в Англия. На Острова се развълнуваха още след като излязоха новините за този инцидент и следяха отблизо всичко около него, отбелязва Гонг. Днес редица вестници отразяват с възмущение санкцията на българския тим. Левски беше глобен с 19 хил. лв. за това провинение. Сред възмутените са вестници като "Гардиън", "Дейли Мейл", както и редица сайтове. Сред тях е и "Блийчър репорт". В него новината за наказанието на "сините" е отразена доста коментарно, като редакторите на сайта пишат следното: "Докато този плакат е резултат от действията само на шепа фенове, като цяло българският футбол има проблем с расизма. Глоба от порядъка на 7750 паунда е видно, че е само плесник през ръцете на отбор, който има серия провинения в тази насока."
"Това праща грешни сигнали както към привържениците, така и към българското общество като цяло. Българският футболен съюз има правото да наказва отборите с мачове пред празни трибуни за подобни провинения, но не го използва в случая."
"С оглед на сериозността на тази неприятна постъпка и историята на Левски с подобни проблеми, подобна тежка санкция би била доста по-правдоподобна за такова провинение", пишат от екипа на сайта.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети