Арестуваният за побой Веселин Марешки влезе в болница

DenNews.bg
16.10.2014
размер на текста:

Аптекарският бос Веселин Марешки, който бе арестуван вчера за побой над общински съветник във Варна, днес е настанен в болница с оплакване за настинка. Той ще остане на лечение за 3-4 дни, като стаята му ще бъде охранявана от полиция.
Инче Марешки може да получи една година лишаване от свобода или пробация за причиняването на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов, пише DarikNews.
Марешки бе задържан за срок от 24 часа, след като снощи около 19 ч., пред пицария в морската столица е нанесъл удар с юмрук в лицето на Костадинов. Двамата са били намесени в спор между бивши съпрузи за парите от наема на имот.
Под ръководството на Районна прокуратура-Варна е образувано бързо досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.
По-рано днес в предаването „Здравей, България“ по Нова ТВ пострадалият Костадинов разказа, че е бил потърсен за спора в качеството му на общински съветник.
„С Марешки не сме си говорили, нито той ме е провокирал, нито аз“, обясни общинският съветник. Той разказа, че е Марешки го е ударил, докато се е опитвал да го снима. „Приближил се е много бързо, без да казва нищо, и ме удари, веднъж. Това стана в присъствието на полицаите“, разказа Костадинов.
„Големият въпрос тук не е кой кого защо и колко пъти е ударил. Големият въпрос е ако някой удари някого безпричинно, дали ще понесе отговорност за своето престъпление и хулиганска постъпка, или няма да понесе“, каза още Костадинов.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети