Днес отново сме на Барикадите в Дупница, 17:30 часа на пл. „Демокрация”

DenNews.bg
16.10.2014
размер на текста:

Днес отново протестиращи срещу налагането на ДПС-мандат в област Кюстендил ще се съберат до паметника на Дупнишките барикади на площад „Демокрация”. Протестът е с начален час 17:30 ч. Разрешение за блокиране на главен път Е-79 няма, но целта днес е да бъде избран нов председател на инициативния комитет, натоварен с организацията.
Както писахме, Ралица Асенова, която до момента се занимаваше с документалната част на организацията се е отказала, като дори вчера бе цитирана в някои медии, че протестите се прекратяват. Това доведе до смут в редиците на протестиращите и недоволство, че подобно решение е било оповестено без съгласието и знанието на хората.
Днес на протеста ще дойде и кметът Методи Чимев.
Трябва да бъде взето и решение от протестиращите дали да се прибегне и до други форми на протест, като шествия и организация за протест и блокада на парламента в деня на клетвата на депутатите.
Освен промени в изборните правила, протестиращите в Дупница и Кюстендил са против влизането на Бат Сали в парламента, като депутат от региона.
„Някои казват, че протестите вече няма смисъл, защото има обещание от ГЕРБ, че ще инициират промени в закона. Протестите обаче имат смисъл за хората, които са отвратени от несправедливото отнемане на правото им на глас. Отвратени от това да бъдат представлявани от Бат Сали. С протестите ние искаме не само законови промени, но и да покажем на този човек, че не е желан от нас, да покажем на България, че това не е нашият избор и Бат Сали не е нашият представител в парламента”, е позицията на протестиращи дупничани.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети