8 партии с предписания за неизчистени плакати в Дупница

DenNews.bg
15.10.2014
размер на текста:

8 партии са предупредени с предписания за това, че не са изчистили предизборните си плакати в Дупница. Предупредените щабове са на Атака, България без цензура, ГЕРБ, БСП, Патриотичен фронт, Партия на зелените, Реформаторски блок и Република БГ.
Срокът за свалянето на агитационните материали изтече минала нощ. Контролното звено към община Дупница продължава проверката и по селата.
След като приключи проверката е възможно да бъдат съставени предписания и на други партии и коалиции, за които се установи, че не са премахнали агитационните си материали.
След изтичане на този срок, и съгласно Изборния кодекс ще бъде приложен чл.472, ал.1, а именно – “на лицето, което представлява партията или коалицията се налага глоба в размер от 1000 до 5000 лв. Актовете се съставят от оправомощени лица от кмета на общината, а наказателните постановления се издават от кмета на общината.
За разлепени агитационни материали върху съдове за отпадъци физическите лица се наказват с глоба от 100 до 1000 лв., а юридическите лица от 500 до 3000 лв, съгласно Наредба за управление на отпадъците на територията на община Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети