Марек Юнион-Ивкони: Отново ще се борим за шампионската титла

DenNews.bg
15.10.2014
размер на текста:

Трикратният шампион Марек Юнион-Ивкони започва защитата на титлата си в събота с мач срещу един от претендентите Пирин (Рз). Треньорът на дупнишкия волейболен тим Найден Найденов изрази мнение, че отборът му е готов за старта и отново ще играе за първото място в крайното класиране.
“Аз мисля, че сме подготвени. Винаги има нещо за доусъвършенстване, но смятам, че като цяло отборът е готов. Изиграхме два добри мача срещу турския „Истанбул ББ” миналата седмица, който е доста силен обор. Има още неща, които трябва да изчистим”, каза Найденов пред volleyball.bg.
“Ще играем мач за мач, както винаги съм казвал. Опитваме се да израстваме с всеки мач. Естествено, ако запазим отбора в това състояние, ще се борим отново за шампионската титла. Но не поставяме цели, ще играем мач за мач, а в процеса на първенството ще се види. Започваме със самочувствието на шампиони и като отбор, който ще защитава шампионската си титла”.
В общи линии съставът на Марек от миналата година се запазва. “Ще разчитаме на момчетата, с които играхме миналата година и на състезатели от школата. В отбора се връща и Тодор Вълчев”, обясни треньорът. Колкото до това, че Марек Юнион-Ивкони ще играе домакинските си срещи в Сливница, заради ремонта на дупнишката зала, Найденов каза: “На хубаво всеки свиква бързо. Когато залата е добра, няма нужда от толкова време за адаптация. Условията тук са чудесни и отборът се чувства добре в тази зала. Проблем би било, ако отидеш в малка зала. От това, което чуваме до този момент мисля, че има интерес към волейбола в Сливница. На контролата ни с ЦСКА имаше много хора, а не беше обявена официално. Това означава, че за мачовете ни ще има публика и хората в града се интересуват от волейбол”.


 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети