Красимир Балъков ще е новият селекционер на България

DenNews.bg
15.10.2014
размер на текста:

Красимир Балъков ще е новият национален селекционер. Вече е направена връзка с треньора на Литекс, а дните на Любослав Пенев са преброени, пише в. "24 часа". Повечето от членовете на изпълкома били недоволни от работата на националните треньори, като се подчертава, че въпреки промените нямаме никакво подобряване в класирането. Предишните евроквалификации завършихме на четвърто място с Лотар Матеус, като цикълът бе завършен от Михаил Мадански. В световните под ръководството на Любослав Пенев отново останахме четвърти, но до последно имахме някакви шансове поне за плейоф.
Сега след началото на новите евроквалификации отново се закотвихме на четвъртото място след двете последователни загуби от Хърватска и Норвегия. За скандинавците това бе първи успех в официален мач срещу България. Интересното е, че Любо Пенев стана национален селекционер също от Литекс. Имало малка вероятност да бъде поканен и Стойчо Стоев, който бе уволнен от шампиона Лудогорец.
"Не е приятно да загубим две срещи поред, но не нападайте момчетата. Пазете ги, защото нямаме кой знае какъв избор. Истината е, че нямаме кой знае каква класа. Моята работа е да създам условия на отбора. Ние имаме отлични такива, те са като на германския национален отбор. Факт е, че звездите в отбора не са във форма. Всички имат желание, но не са във форма, заяви президентът на БФС Борислав Михайлов при завръщането на отбора вчера. Не мога сам да кажа за треньора. Ще направим изпълком и там колегите ще си кажат мнението. Има и отговорник за националните отбори, аз не мога да върша всичко", допълни той.
Точно в изпълкома вече има тотално негодувание срещу Любослав Пенев, който правел каквото си иска. Националният селекционер придобил прекалено много власт и това не се нравело на управниците. Той стоял зад уволнението на Александър Димитров в юношеския национален отбор и смяната му с Методи Деянов. Отделно пращал на разноски на БФС свои приятели като разузнавачи, като с тези мисии били натоварвани Светослав Петров и Христо Янев.
"Защо правихме конкурс за юношеския национален отбор само преди няколко месеца, за да сменим селекционера малко преди европейското. Просто преливаме от пусто в празно", категоричен е един от членовете на изпълкома.
Отделно имало и брожение около екипа на Любо, като на мушката били помощниците му Радослав Здравков и Давид Родригес. Той обаче бил категорично зад тях и не давал и дума да става за някаква промяна. Гриша Ганчев бил готов да пусне Красимир Балъков в националния отбор, след като в момента Литекс не показва сериозни резултати. В Ловеч вече имали вариант за треньор - Светослав Петров.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети