Разследват Цветан Василев и жена му за пране на пари

DenNews.bg
14.10.2014
размер на текста:

Банкерът Цветан Василев и съпругата му са разследвани за пране на пари от българската прокуратура, съобщи БТА, позовавайки са на източници от държавното обвинение.
В края на миналия месец стана ясно, че бившият мажоритарен собственик на КТБ е станал обект на разследване за пране на пари в Лихтенщайн. Властите в офшорната зона бяха поискали информация от Сърбия за статута му и причините за започналото екстрадиционно производство срещу него в Белград. Също така питане бе изпратено и в българската прокуратура, откъдето тогава потвърдиха за производството в Лихтенщайн.
Българското разследване за пране на пари срещу банкера и съпругата му е започнало преди седмица. Засега от прокуратурата отказват да съобщят за каква сума става въпрос, както и чрез какво престъпление Василев е "изпрал" парите.
Материалите по разследването за пране на пари са били отделени от основното разследване, което започна по т.нар.случай КТБ.
Прокуратурата не коментира кога ще повдигне обвинение на банкера, който в момента е в сръбската столица Белград и изчаква процедура по екстрадиция за България.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети