Кметът Чимев сдаде властта

DenNews.bg
13.10.2014
размер на текста:

Точно в 10:30 часа днес кметът на Дупница Методи Чимев сдаде властта и предаде печата на общината. Длъжността не бе поета от заместниците на градоначалника, а от 12-класничката от СОУ “Св.Паисий Хилендарски” Лиляна Славова.
Оттеглянето на Чимев обаче не е повод за бурна радост у политическите му опоненти, тъй като се случва в Деня на отворените врати в община Дупница.
Встъпването в длъжност на Славова стана и в присъствието на нейни връстници от града, които впоследствие иззеха функциите на заместник-кметовете, председател на Общински съвет и съветници. “Аз, а и моите съученици и приятели подкрепяме протеста на нашите съграждани. Жалко само, че е по време на часове и не можем да се включим”, каза “тежката” си дума Славова, която иска да следва “Право”, “Международни отношения” или “Политология”. Чимев подари химикал на своя наследник, за да подпише и декларацията, която по-късно прие новият Общински съвет.


Кметът разказа на дълго и широко на младите хора как протича един работен ден и с какви проблеми се сблъсква ежедневно. “Кметът е като попа. Хората искат някой да им чуе проблема и разчитат на помощ. А аз, като кмет съм длъжен да направя каквото е по силите ми и според закона за разрешаването на даден проблем”, образно обясни Чимев.
Заместник-кметове пък станаха Любомир Любомиров Гайдарски – ПГХВХТ и Йоана Георгиева Георгиева - От ПГ "Акад.С.П.Корольов, които замениха Крум Милев и Красимир Георгиев, а мястото на Невена Манова като секретар на общината, бе заето от Кристиян Ивайлов Занев от ПГОСУ.
Заместник-председателя на ОбС-Дупница Силвия Овчарченска пък отстъпи мястото на “новия” председател Борислава Бориславова Динева от Гимназия “Христо Ботев”, като също разясни работата на дупнишкия парламент. Точно в 11 часа започна и заседанието на младия Общински съвет, изграден от по петима ученици от СОУ “Св. Паисий Хилендарски”, Гимназия “Христо Ботев”, ПГ “Акад. С. П. Корольов”, ПГОСУ, ПГХВХТ. Чимев ги приветства и им даде само една заръка: “Помнете, трябва да работите за хората, а не за личните си интереси”. Новите общински съветници разискваха и направиха предложения за различни инициативи в областта на спорта, културата и екологията с цел превръщане на град Дупница в привлекателно място за живот.
След сесията общинските съветници бяха поети от общински служители, които ги запознават с дейността на различните отдели.
В момента тече и приемен ден на кмета за един ден, като Славова разговаря с ученици, НПО и граждани с предложения и сигнали, свързани с живота на младите хора в общината.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети