Дупничани от блокадата на Е-79: Ще окупираме парламента в деня на клетвата, барикади тук до дупка

DenNews.bg
13.10.2014
размер на текста:

Снимки: DenNews.bg

Около 300 дупничани блокираха движението на главен път Е-79 днес, като част от протестните действия срещу налагането на ДПС-мандат в област Кюстендил, в лицето на Александър Методиев-Бат Сали.


Въпреки, че днес е работен ден мнозина се събраха на паметника на Дупнишките барикади, като имаше такива, които днес са си взели отпуск, за да могат да присъстват.
Точно в 11:15 часа движението по главния път бе спряно, като протестиращите бяха охранявани от полиция, включително шефът на РУП-Дпница Валентин Гълъбов и бившият началник в Дупница Ивайло Дамянов.
Блокадата продължи точно 15 минути, колкото бе предварително заявено. Протестът мина мирно, без инциденти и напрежение, като през цялото време звучеха възрожденски песни.

Ще обградим парламента в деня на клетвата на новоизбраните депутати и няма да допуснем Бат Сали в Народното събрание, обяви от микрофона Росен Тимчев, след като това решение бе спонтаноо взето от присъстващите по време на блокадата.
Призивът е утре, но в 17:30 часа, дупничани отново да се съберат на Дупнишките барикади, а блокадата на Е-79 да продължи до дупка.
Кметът Методи Чимев благодари на всички присъстващи и обясни, че събраните до момента подписи срещу подмяната на вота са над 10 000.
Дупничани се отправиха към протеста в столицата, където граждани от Ямбол, Габрово и Кюстендил ще блокират сградата на ЦИК.
В 12 часа при разклона за село Жиленци над Кюстендил в 12 часа, също за 15-ина минути бе блокиран пътя за Македония.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети