От ДПС питат: Какъв е тоя вой срещу Бат Сали

DenNews.bg
10.10.2014
размер на текста:

И другите правят така, оправдават от ДПС влизането в парламента на Александър Методиев-Бат Сали като депутат от Кюстендилска област.
"Изборният кодекс и скрепената в него методика за изчисление на мандатите определят разпределението на гласовете за съответната политическа сила, без възможност за субективна преценка", пише в декларацията на партията.
От ДПС подкрепят думите си и с пример: "Във Видин АБВ реализира мандат с 1 272 гласа, а в Смолян с 1 260; “Атака” получава мандат в Силистра с 1 425 гласа, където БСП с 8 015 гласа няма мандат. Спрямо средна “цена на мандата” 13 679 гласа. Защо при това положение не е проблем мандатът на „Атака“ в Силистра, а е проблем мандатът на Четин Казак в Габрово?", питат от ДПС.
От партията отдават на своята висока политическа култура факта, че досега нито един техен представител не е възроптал срещу методиката на Изборния кодекс и начина на избиране на депутати.
"Ние, от ДПС, сме предупреждавали последователно и в двата парламента за рисковете на тази методика за изчисляване и разпределение на мандатите. Затова не разбираме този вой от представители на ГЕРБ и БСП срещу собственото им творение. Тези реакции са насочени срещу собствения им Закон, а оттам – и срещу принципите на правовата държава", пишат още от щаба на ДПС.
В края на декларацията се уточнява, че заради високото обществено недоволство и създалият се казус Лютви Местан ще даде пресконференция в понеделник, 13 октомври.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети