Бат Сали е персона нон грата в област Кюстендил, с 297 гласа няма да е и съветник в Дупница

DenNews.bg
10.10.2014
размер на текста:

Ден първи от протестите на дупничани срещу решението за налагане на ДПС мандат в област Кюстендил изпрати послание: Бат Сали е персона нон грата в област Кюстендил.
Близо 300 дупничани излязоха днес на централния площад „Свобода” да заявят категоричната си позиция срещу подмяната на вота и кражбата на гласове, която подарява мандат на ДПС именно в нашата област-единствената в страната, която не е давала мандат на партията и дори няма общински съветници от ДПС на своя територия.

 

Благодаря ви, че доказахме, че Дупница не е само Дупница на 1997 г.,

 

каза кметът на града Методи Чимев.
Той и заместникът му Красимир Георгиев посочиха, че са на площада не като представители на партия, а като избрани от гражданите на общината и като техни представители.
На площада имаше представители на почти всички партии в града, като присъствието на общинския съветник от БСП Георги Пехливански бе определена от присъстващи като мъжка постъпка, наред с въпроса защо той бе единственият представител на социалистите.
Общинският съветник от Сапарева баня Марта Желязкова заяви подкрепата на сапаревобанци към протеста на дупничани и кюстендилци.
Четирима души от Бобошево издигнаха плакат, че Българският Йерусалим също е против решението на ЦИК.

 

Рокери от дупнишкият клуб „Неразделни братя”, отец Георги Паликарски, бизнесмени и хора на изкуството застанаха рамо до рамо в протеста, който няма да е последен.

 

„Ще се борим докрай. Област Кюстендил е единствената, която не е подвластна на ДПС. Така ли си мислят, че Кюстендил и Дупница ще паднат-с подмяна на вота и манипулация. Но не са познали”, казват дупничани.

Художникът и музикант Ники Табаков издигна плакат „Законите ви са по-тъпи и от котките ми”

За което получи не един и два упрека...защото котките не заслужават да ги сравняват с несправедливите и глупави правила.
На площада имаше и жив представител на фауната-магарето Бат’ Марко, обградено от група роми, което също изрази желание да стане депутат.
„Щом ДПС взимат мандат с 297 гласа, с които няма да може да станеш и общински съветник в Дупница, защо в парламента да не влезе и Марко”, коментираха дупничани абсурдната гледка на кандидат-депутата и антуража му.

 

Можем да успеем, ако сме единни, заяви водачът на Реформаторския блок в област Кюстендил Ирина Репуц

 

Тя изрази мнение, че именно мандатът на реформаторите е подарен на ДПС, благодарение на тайни договорики и скрити пазарлъци между партиите. „Аз обаче съм изключително горда, че бях кандидат именно от област Кюстендил”, посочи още тя и добави, че е внесла жалба в съда срещу подмяната на вота на избирателите. Тя посочи, че опитите ЦИК да измият ръцете си с формули е просто поза. „Ако не зависеше от ЦИК, защо партиите водиха такива ожесточени войни за партийните квоти-кой какво влияние да има в ЦИК”, попита още Репуц.
Взеха един мандат от област Кюстендил и вместо 5, сега имаме 4 мандата, т.е. 3, кза и д-р Матей Попниколов. Той продължава да повтаря въпросите, които е поставил и при срещата в ЦИК преди дни, а именно

 

Къде са пренасочени гласовете на хората от областта и защо точно област Кюстендил е избрана за насочване на вот от Турция

 

Въпроси, които въпреки напрежението остават без отговори четири дни след изборите.
Поне предварително да обявяват областите, към които ще бъде насочен вотът от чужбина. Така избирателите ще са подготвени и след като ще се лъжем, поне ще можем да затрудним тези, които се правят на хитри. А сега взимат цифрите и си ги нагаждат както им скимне, т.е. както поиска ДПС, за да демонстрира сила, обясни и друг дупничанин.

 

След малко очаквайте снимки

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети