Станка Златева ще тренира в Азербайджан с държавни пари

DenNews.bg
08.01.2014
размер на текста:

Държавата в лицето на Министерството на младежта и спорта е готова да поеме подготовката на шампионката ни по борба Станка Златева в Азербайджан. „Категорично – да!“, отговори министър Мариана Георгиева на пресконференция днес. „Очакваме от БФ Борба само да кажат колко пари са нужни. Средствата ще бъдат извън бюджета на централата, като нарочна грижа обезпечаване на нуждите от листа топ състезатели“, каза Георгиева, цитирана от Гонг.
Министърът поясни, че вчера е имала срещи с 20-те федерации фаворити за финансиране. В началото на следващата седмица ще бъдат подписани договорите за бюджетите, а в края на следващата седмица и официализирани. Част от федерациите са с ръст от 50% увеличение на бюджета. Мариана Георгиева даде за пример федерацията по художествена гимнастика, която за последно е получила 900 хил. лева, а сега средствата са 1,5 -1,6 млн. лева. Възможно е в началото на следващата седмица, при подписване на договорите, да има прецизиране на сумите за отделните федерации. Забавя се единствено подписването на договор с федерацията по лека атлетика, която има задължения около 100 хил. лева от минали години.
Всички зимни федерации са получили още на 15 декември абсолютно всички планирани по олимпийска подготовка за Сочи финанси.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети