Досъдебно производство за поредното шоу с пестници на Волен и компания

DenNews.bg
07.01.2014
размер на текста:

Прокуратурата е образувала досъдебно производство във връзка с поредното арогантно изпълнение с размахани пестници от лидера на Атака Волен Сидеров и депутати от партията, този път разиграно в самолет и на летище Варна.
Производството за момента се води срещу неизвестен извършител и касае две престъпления – хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова,
При спречкването между депутатите от Атака и пътници в самолета са пострадали двама. Единият е служител на МВР, а другият е гражданин. Имало е и обидни реплики.
Депутатите от Атака са изисквали документи от пострадалия човек. Не е имало провокация от страна на гражданина. Причината за случилото се е началото словесно спречкване, а след това се е стигнало и до удари. Стана ясно, че първоначалният словесен сблъсък на Сидеров е бил с жена, която е културно аташе на Франция. Пътуващите не са провокирали агресивни действия. Иззети са всички видеозаписи, на територията на летището, разпитани са свидетели.
Полицаят се опитал да предотврати спречкване. Той се казва Костадин Колев, а другият пострадал е Димитър Бахнев. И двамата са с наранявания по главата. Има показания и за това, че Волен Сидеров е нанесъл удари, информира БГНЕС.
Говорителят на ВКП очаква в края на работния ден, колегите им от Варна да докладват случая да изпратят досъдебното производство в СГП. Градската прокуратура на София е компетентна да гледа дела срещу лица с имунитет, каквито са депутатите от Атака и лидерът им. Предполага се, че утре ще стане ясно дали ще иска имунитет на някой от тях. Към момента по разследването работят трима наблюдаващи прокурор и седем следователи. До момента разследващите са разпитали 22 свидетели, освидетелствани са 2 пострадали лица, назначени са експертизи. Все още не са разпитани пътувалите депутати като свидетели. Освен Сидеров в скандала на летището са участвали и Деница Гаджева, Десислав Чуколов и други народни представители от Атака.
Поредният инцидент с депутати от Атака се случи на път за протест пред Областната управа във Варна. Там депутатите ще протестират срещу губернатора, спрял решение на местния Общински съвет за отмяна на турските имена на местности и обекти.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети