Избраха бивш заместник-кмет за зам.-председател на ОбС-Кочериново

DenNews.bg
06.01.2014
размер на текста:

Бившият заместник-кмет на Кочериново Райчо Калайджийски, който бе и кандидат за градоначалник на последните местни избори, бе избран за заместник на новоизбрания председател на Общински съвет Василка Вонидова.
Калайджийски бе подкрепен от 10 от общинските съветници, а един се въздържа. За работата си като заместник-шеф той ще получава 100 лв. над заплатата си на съветник.
Както писахме, Василка Вонидова стана председател на ОбС с решение, което въвежда ротационен принцип и на всеки 6 месеца ще бъде избиран нов шеф на местния парламент. Съветничката от БСП замени на поста Румен Янакиев от ГЕРБ.
Рокадата доведе и до промяна в състава на Постоянните комисии към ОбС, която бе утвърдена на последната сесия.
Мястото на Вонидова като председател на Комисия по териториално и селищно устройство, общинска собственост, благоустрояване и комунални дейности ще бъде заето от Райчо Калайджийски.
Самият Калайджийски ще бъде заменен от Николай Гълъбов в Комисия по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. В Комисия по здравеопазване, образование, култура и вероизповедания Василка Вонидова ще бъде заменена от сваления председател Румен Янакиев.
Общински съвет утвърди и ново работно време и заплата на председателят на местния парламент. Вонидова ще работи по 4 часа дневно с месечно възнаграждение в размер на 45% от месечното възнаграждение на кмета на община Кочериново.
Като председател на ОбС Янакиев беше на пълен работен ден със заплата от около 1100 лв. или 90% от възнаграждението на кмета.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети