Екскметът Асен Пилев е човекът на ГЕРБ за председател на ОбС-Дупница

Десислава Панайотова-Янкова
24.01.2014
размер на текста:

Асен Пилев

Екскметът Асен Пилев ще бъде предложението на ГЕРБ за председател на Общински съвет. Това обяви за DenNews.bg бившият ОбС-шеф Ивайло Константинов, който подаде оставката си на сесията преди седмица.
„Архитект Пилев е единственият, който ще бъде издигнат от групата на ГЕРБ. Ако той не приеме няма да излизаме с друга кандидатура”, каза Константинов.
Той посочи, че обединеният фронт срещу ГЕРБ в местния парламент в Дупница е очакван и прегръдката между леви и десни не може да го изненада. „Това е и един от мотивите ми да напусна”, коментира той.
На въпросът ни, дали решението на партията да отправи покана само към Асен Пилев няма да се изтъкува като липса на кадри или слабост от политическите опоненти, Константинов отговори: „Не ме интересува кой какво ще коментира. Особено хора със съмнителни качества и поведение”.
Арх. Пилев бе избран от листата на ГЕРБ, но той е от гражданската квота на партията. Той и д-р Матей Попниколов получиха място в листата, заради опита си в политиката и управлението, без да са членове на ГЕРБ.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети