Осъдиха дупнишки бизнесмен на 4 г. затвор за отвличане и грабеж

DenNews.bg
22.01.2014
размер на текста:

Районен съд-Дупница постанови ефективна присъда от 4 г. затвор за дупнишкия бизнесмен Йордан Василев за отвличане и грабеж, извършени през 2000 г.
Заедно с Василев, който е и баща на бившия общински съветник в Дупница Александър Василев, подсъдими по делото бяха и четирима служители във фирмата му. Според обвинителния акт на 21 ноември 2000 г. петимата отвлекли двама работници в Авторемонтен завод, качили ги насилствено в автомобил. След това потърпевшите били закарани в местността „Петров баир”, където били пребити и ограбени. Двете отвличания стават през период от 45 минути в един и същи ден.
От единия пострадал след нанесен побой и заплахи, че семейството му ще пострада, са отнети 1000 германски марки. От него Василев отнел и златен пръстен 14 карата на стойност 328 лв. От другия работник, отново след нанесен побой и заплахи, са отнети 300 лв.
Според решението на Районен съд Йордан Василев трябва да изтърпи 4-годишната си присъда в затворническо общежитие от открит тип при общ режим. Другите четирима подсъдими получиха условни присъди от по 3 г. с 3-годишен изпитателен срок.
Подсъдими трябва да заплатят 2000 лв. на единия пострадал за причинени неимуществени вреди, както и 1000 лв., представляваща обезщетение за откраднатата сума. Василев трябва да заплати на пострадалия и 328 лв. обезщетение за отнетия златен пръстен.
На другият пострадал трябва да бъдат изплатени 4000 лв. за неимуществени вреди, както и 300 лв. обезщетение за причинените му имуществени вреди.
Всички суми трябва да бъдат изплатени ведно със законната лихва от датата на престъплението до датата на изплащането им.
Присъдата на Районен съд-Дупница може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд-Кюстендил.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети