Данчо Лазаров проплака: Парите във волейбола не стигат

DenNews.bg
22.01.2014
размер на текста:

Президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров заяви, че финансовите постъпления през настоящата 2014 година са крайно недостатъчни на фона на успехите, които националните ни отбори постигат на международна сцена. Лазаров е категоричен, че България изостава в този компонент от водещите волейболни сили в света, които са основни съперници на нашите за челните позиции на европейските и световни първенства и в Световната лига, отбелязва Блиц.
Относно бюджетът на БФВ за тази година Лазаров разкри, че има малко завишаване от Министерството на младежта и спорта, като федерацията ще разполага с около 1 милион евро. Въпреки това бюджетът дори не се доближава до сумите, с които разполагат други волейболни федерации в Европа. Като пример може да се посочат Полша, Русия и Италия, които разполагат с над 20 милиона за година. Сърбия отделя около 10 милиона, а страна като Белгия дори има бюджет от 6 милиона за волейбол.
"Твърде много изоставаме от тези страни, които са наши конкуренти в световния волейбол, по отношение на финансирането. Това е отборен спорт. Всеки един отбор се състои от поне 20 души и повече. Като сложим и треньорския щаб, стават между 20 и 30 човека. Парите са крайно недостатъчни, като сложим многото национални формации и широкия календар от май до октомври. Не искам да се сравнявам с други федерации. Не искам и никой да се сравнява с нас. Сумите, които ни се определят, са повече от миналата година, но пак са крайно недостатъчни. Имаме проекти, които ще защитим пред министерството на спорта, и трябва да се справим", коментира Данчо Лазаров.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети