Превалявания от дъжд и високи температури за януари

DenNews.bg
19.01.2014
размер на текста:

Днес до обяд ще има временно разкъсване на облачността. Но в низините на много места отново ще е мъгливо. Минималните температури сутринта ще са между 1° и 6°, по Черноморието и по-високи.
Около обяд, когато видимостта ще се подобри, облачността от запад отново ще започне да се увеличава и вплътнява. А вечерта в западната част от страната ще превали и дъжд. Вятърът през деня ще е слаб, към края на деня в най-източните райони до умерен от юг. Максималните температури ще останат високи за януари, в повечето места между 10° и 15°, малко по-ниски в крайните северозападните райони.
Преди обяд над планините ще бъде с разкъсана средна и висока облачност, но след пладне облачността ще започне да се вплътнява и снижава, обхващайки и билните части. Едва привечер над планините от Западна България ще завали дъжд. Преди обяд вятърът по-високите части ще е умерен, предимно от запад, чувствително засилвайки се към края на деня, вече от юг-югозапад. Остава топло, на 1200 метра дневна температура ще е около 10°, на 2000 метра - около 6°.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети