Марек Юнион-Ивкони: Целите са същите – Купата и титлата на България

DenNews.bg
17.01.2014
размер на текста:

“Все още съм на мнението, че ако бяхме запазили отбора си от миналата година, имахме възможност да излезем от групите на Шампионската лига”, заяви на първата си за годината пресконференция в Пресклуб “България” старши треньорът на волейболния първенец Марек Юнион-Ивкони Найден Найденов. След шампионската титла миналия сезон клубът се раздели с двама от основните си състезатели – Тодор Вълчев и Дмитрий Бахов, а само преди дни за Франция замина и Златан Йорданов.
“Не можем да спрем момчетата. След като спечелиха титлата и Купата на България, те поискаха да развиват кариерата си в чужбина и това е най-доброто за тях”, подкрепи го главният мениджър на тима Людмил Найденов. Братята споделиха, че основната цел на отбора при сегашното участие в най-силния турнир на континента е била обиграване и натрупване на опит, който да им помогне отново да се представят блестящо в НВЛ у нас. Досега отборът има 10 поредни победи в първенството, а утре гостува на Пирин (Рз). Според Людмил Найденов е настъпила положителна промяна в лигата след идването на новото ръководство и надеждата е, че нещата ще се развиват към по-добро финансиране на отборите и привличането на повече публика в залите. За това и двамата вярват, че общината в Дупница ще изпълни поетия ангажимент да построи нова зала, където волейболния клуб да тренира и да играе мачовете си и срещу чужди съперници. Найден Найденов смята, че приоритетно държавата трябва да отдели средства за градовете, където волейболът се е превърнал в лице на обществото и извор на таланти като Кърджали, Разлог и Дупница и е уверен, че по-големите и съвременни зали ще привлекат много повече зрители.
Като основен съперник за титлата братя Найденови посочиха КВК Габрово, където от няколко години се влагат сериозни средства и не случайно отборът ще играе четвъртфинал в турнира на CEV. Може да се очакват изненади и от тимовете на Монтана и Левски. Досега Марек Юнион-Ивкони не е играл срещу основния си съперник, но Найден Найденов ще търси победи и срещу габровци, тъй като целите са пак същите – Купата и титлата на България. Двамата братя се надяват от Дупница да се появи и нов Цветан Соколов, но засега не виждат подобен талант сред младите попълнения. Що се отнася до по-успешно участие в Шампионската лига Найденови са на мнение, че това не трябва да става на всяка цена, защото е свързано с много средства, които трудно се връщат и които не могат да бъдат осигурени само от един спонсор като “Юнион Ивкони”. Прекалените амбиции може да доведат отбора до фалит, така както се случи с ЦСКА след успешното им представяне в шампионския турнир.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети