Станислав Павлов: Изненадани сме от оставката на Константинов сега, чакахме я малко по-късно

DenNews.bg
17.01.2014
размер на текста:

И сме изненадани, и не, защото очаквахме оставка, но не днес, а малко по-късно. Така лидерът на БСП- Дупница и председател на партийната група в Общински съвет Станислав Павлов коментира решението на Ивайло Константинов да напусне председателския пост и местния парламент.
Според Павлов поведението на Константинов е безотговорно и несериозно. Що се касае за отказа за поемане не нов дълг, социалистите са спокойни и според тях положението на общината не е толкова драматично, колкото се представя от управляващите.
„Всъщност може и да има драма, за която ние да не знаем. Например, ако не са внасяни вноски по кредитите в момента. Ако е така може и да има повод за драма. Ние обаче сме категорични, че и без заем общината ще може да работи, макар и да не може да се направят много неща. Според данните, с които разполагаме с една разумна политика на харчовете общината може да се справи. Просто в това състояние не бива да се правят инвестиции”, обясни Павлов.
Той изтъкна, че сумите за съфинансиране на пречиствателната станция ще бъдат нужни едва след 1,5 г. и няма нужда да се бърза със заем сега, а изплащането на частта на общината става на няколко вноски.
На наш въпрос Павлов отказа да поеме отговорност и да сподели вината за положението на общината, предвид това, че повечето БСП съветници са гласували и подкрепяли решения в миналия мандат, довели до затрудненията в момента.
„Ние гласувахме облигационен заем през 2008 г. в началото на мандата на Янев, защото имаше желание да се направи нещо. Още повече тогава общината нямаше задължения”, посочи Павлов.
Иначе БСП не би се обявила против провеждането на референдум за поемането на заема. „Не знам обаче дали хората ще могат да преценят обективно. Малко рисковано е. А има още нещо, по принцип българинът не обича заемите и не иска децата му да са натоварени с плащания. В края на краищата, ако едно семейство изплаща къща, няма да си купи кола”, каза БСП-лидерът.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети