Найден Найденов влезе в битка за треньор на годината

DenNews.bg
17.01.2014
размер на текста:

Наставникът на Марек Юнион-Ивкони Найден Найденов е сред номинираните за най-добър волейболен треньор на България за 2013 година на специализирания сайт bgvolleyball.com. Като старши-треньор на дупнишкия отбор Найденов постига златен дубъл у нас, като изведе тима до шампионската титла и Купата на България. Като помощник-треньор на мъжкия национален отбор на България той се класира на четвърто място на Световната лига и на четвърто място на Европейското първенство.
За максимална обективност организаторите на анкетата обосновават номинациите си на база конкретни постигнати успехи през годината. Освен това, за да попадне сред номинираните, даден специалист трябва да е български гражданин или да е постигнал успехите си през годината с български отбор.
Сред номинираните е и бившият треньор на Марек Виктор Карагьозов. Начело на тунизийския Сфаксиен той спечели златен квадрупъл - африкански клубен шампион, арабски клубен шампион, шампионска титла и купа на Тунис.
Другите номинирани са: Драган Иванов - селекционер на националния отбор на България за младежи до 23 години, Камило Плачи - селекционер на мъжкия национален отбор на България, Марчело Абонданца - селекционер на женския национален отбор на България, Радостин Стойчев – водил като старши-треньор Итас Диатек Трентино, в момента наставник на Халбанк (Анкара) и Юлия Иванова - треньор на женския отбор на ЦСКА.
Гласува се до 5 февруари включително.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети