Михаел Шумахер може и никога да не излезе от кома?

DenNews.bg
16.01.2014
размер на текста:

Великият пилот от Формула 1 Михаел Шумахер може да остане в кома до края на живота си. Германските издания "Bild" и "Focus" са потърсили мнение от няколко невролози, които обясняват какви могат да бъдат последствията за Шумахер от подобна мозъчна травма, отбелязва БГНЕС.
Според професор Андреас Цигер неврохирург в Университетската клиника в Олденбург, може да се получат усложнения на състоянието на Шумахер, заради прекалено дългата кома.
"Не бива да спекулираме с живота и смъртта. На теория комата може да се поддържа до живот. Това няма да нарани човешкия мозък. Мозъчните травми са едни от най-сложните за човешкия организъм. Не може да се предвиди колко време може да остане човек в кома, не могат и да се предвидят евентуални усложнения", каза професор Цигер. Според друг неврохирург професор Гереон Финк дългата кома на Михаел Шумахер индикира много сериозно мозъчно увреждане. "Ако травмата е толкова голяма, че риска да навредят на пациента е голям, то тогава възможността да остане в кома се увеличава. В зависимост къде е кръвоизливът, може да доведе до парализа, проблеми с говора и промяна в поведението", каза проф. Финк.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети