9 г. затвор за таксиметровия шофьор, убил жена и дете

DenNews.bg
16.01.2014
размер на текста:

Ефективна присъда от 9 г. лишаване от свобода постанови Софийски градски съд за таксиметровия шофьор Михаил Куртев, който помете 12 души на спирка на бул. "Цариградско шосе", причинявайки смъртта на млада жена и дете.
По-рано днес Михаил Куртев се призна за виновен и делото бе разгледано по съкратената процедура, а подсъдимият си осигури намаляване на максималната присъда.
"10 юли 2013 г. е най–черният в живота ми", каза пред съда Михаил Куртев. В последната си дума той изказа съболезнованията си на близките, макар че една от тях като чу думите му, излезе от залата, предаде БГНЕС.
Когато карал в злощастната дата имало алкохол в кръвта му, но самият той каза, че не е "бил мъртво пиян, за да не мога да знам какво правя". Бил, според думите му, в нормално алкохолно опиянение и можел да отговаря за действията си. "Реакцията ми щеше да бъде същата и трезвен да бях", заяви днес той. "Исках да избегна ПТП, ако знаех какво ще стане, по-добре да беше станало ПТП и по-добре да бях загинал", заяви Куртев, който и пред съда и пред репортерите каза, че очаква справедлива присъда. Обеща и да я приеме каквато и да е.
На 10 юли миналата година Куртев помете с автомобила си хората на спирката на градския транспорт. При инцидента бяха ранени 12 души. Станислава Асенова, която беше сред тези 12 пострадали, почина в Окръжна болница. Няколко дни след това почина и 6-годишната Елена. Момиченцето също бе прието в Окръжна болница с тежка черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. Източник: БГНЕС

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети