Българин се е самоубил в кипърски затвор

DenNews.bg
14.01.2014
размер на текста:

Българин се е самоубил в кипърски затвор, като се обесил с чаршаф. 28-годишен българин излежавал 12-годишна присъда за изнасилване.Той е открит мъртъв около 2.30 ч. тази нощ. Резултатите от аутопсията се очаква да станат ясни в сряда сутринта, съобщи Кипърската информационна агенция, цитирана от "Български новини".
Смъртта на българина продължава черната серия от самоубийства зад решетките в Централния затвор в Никозия в последните месеци и дори само в последните седмици. То е петото за по-малко от 6 месеца. В петък опит за самоубийство направил 22-годишен румънски затворник след оплакване за групово изнасилване от четирима други затворници. Той беше настанен в болница, където бе посетен лично от президента Никос Анастасиадис.
Самоубийството на българския затворник става и само един ден след като кризисната ситуация в затвора беше обсъдена на среща между президента Никос Анастасиадис и министъра на правосъдието Йонас Николау. След нея бяха обявени 18 спешни извънредни мерки за овладяване на излизащото от контрол положение.
Сред основните мерки е постоянното присъствие на екипи на специалните полицейски сили в затвора, засилване на мерките за сигурност, преразпределение на затворниците в съответствие с тежестта на присъдата им. Започнало е разследване срещу един офицер и седем надзиратели. Източник: БЛИЦ
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети