Приемно семейство от Дупница приюти в дома си изоставено бебе от София

dennews.bg
09.09.2013
размер на текста:

 В приемно семейство от Дупница по проект “И аз имам семейство” бе настанено 6-седмично бебе от столична болница. То е било изоставено от майка му, като в последствие е било настанено в “Първа градска болница” където е било стабилизирано. В ранния следобед малката красавица бе докарана от Нина Александрова-специалист “Социални дейности и здравеопазване” в Дупница и предадена на приемното семейство.
От началото на проекта, който стартира в края на 2011 година, това е 8-ото дете, което е настанено в приемно семейство към Община Дупница, уточняват от общината. Две от тях са вече осиновени.“Към момента имаме три кандидат-семейства за приемни родители, които са в процес на проучване, оценка и обучение”, лаконична бе Александрова.
Остават 7 работни дни до изтичането на срока за подаване на документи за финансиране на процедури на семейства с репродуктивни проблеми-17 септември 2013 година. “Има интерес към процедурата. След приключването на приема на документи, комисията с председател Д-р Диана Кьосева ще се събере и ще разгледа постъпилите заявления. Докато не се събере комисията нямаме право да разкриваме броя на подадените заявления. Приемът продължава”, коментира Нина Александрова.
По правилник приет от Общинския съвет през 2012 година, Комисията трябва да се събере в едномесечен срок, считано от крайната дата за подаване на документите. Припомням, че за тази година са предвидени 15 000 лева от бюджета за 2013 година, както и 4500 лева преходен остатък от миналогодишната кампания.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети