Сребърното момиче на Дупница: Първата ми цел е да си върна за второто място на Световното

Константин Соколов
05.09.2013
размер на текста:

- Миглена, разкажи как реши да се занимаваш с борба и в Дупница при треньора Виктор Бонев ли започна?
- Той не ми е бил треньор, но се познаваше с майка ми и покрай брат ми, който също тренира и мен ме записаха. Сега съм в отбора на Левски, уча в 166-то Спортно училище „Васил Левски" в София. Личен треньор ми е Петър Касабов. Иначе до скоро бях в Самоков и учих там.
- Само преди дни стигна до финала на Световното първенство в Жренянин, където отстъпи пред Елвира Абилкайрова (Казахстан) с 3:7. Не се ли отвори някаква възможност да я победиш?
- Можех да стигна до победата, но мои грешки ми попречиха. Иначе конкуренцията беше на ниво. В моята категория бяхме 16 момичета. Вярвах в силите си и се надявах, че мога да взема медал.
- А къде точно виждаш своите грешки, може би в концентрацията?
- В борбата вече има нови правила и сега е малко по-странно. Аз я атакувах, а тя ми се изплъзна и успя да ме прехвърли. И така ми взе 3 точки. Не че е била по-силна от мен или нещо такова. Може би трябваше да продължа да я атакувам.
- Само на 17 години си. Смяташ ли да продължиш да се занимаваш сериозно с борба?
- Да, смятам да продължа. Влече ме, харесва ми. Мисля, че имам още много какво да покажа.
- Не мислиш ли, че е мъжки спорт?
- Не! Харесва ми.
- Коя противничка имаш желание да победиш? Може би въпросната Елвира Абилкайрова, с която се срещнахте на финала в Сърбия?
- Да, една от целите ми е да победя именно нея. Тя е световна шампионка и искам да взема реванш, но тази спортно-състезателна година вече приключи и не знам кога ще имам тази възможност. Надявам се това да стане догодина.
 

Миглена Селишка се превърна в най-успешния състезател по борба от Дупница с второто си място, завоювано на Световното първенство в Жренянин. На надпреварата в сръбския град Миглена постигна 3 победи и отстъпи само на финала. С борба 17-годишната дупничанка се занимава от 5 години, като започва от родния си град, след това учи в Самоков, а сега е част от отбора на Левски. Неин личен треньор е Петър Касабов, а идол - Станка Златева.

Последни интервюта

Етикети