Мъж е арестуван на протеста пред Парламента

DenNews.bg
04.09.2013
размер на текста:

Мъж е арестуван на протеста пред Парламента, след като прескочил загражденията. Преди това част от демонстрантите, предварително подготвени с вериги, успяха да изместят металните заграждения, което доведе до струпване на полицейски сили на мястото. Полицаите, хванати ръка за ръка, не допуснаха хората да навлязат в охраняваната зона около НС, макар че в момента, в който огражденията паднаха протестиращите загубиха интерес и не опитаха да продължат щурма си.
Иначе от парламентарната трибуна експремиерът Бойко Борисов призова управляващите да подадат оставка и да се проведат нови избори. Депутатите от ГЕРБ, които бяха обявили бойкот на заседанията, при появата си днес бяха доста гласовити. По примера на площада те посрещаха изказванията на управляващите със скандирания „Оставка”.
Парламентарният шеф Михаил Миков мимоходом обяви, че на тел. 112 е получен сигнал за поставена бомба в сградата. Набързо претупа процедурата, като попита има ли желаещи, които да поискат гласуване за разпускане на заседанието, каза, че няма такива и обяви, че работа на депутатите ще продължи.
Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов излезе при протестиращите и бе посрещнат с викове „Елате при нас” и „Накарайте ги да подадат оставка”.
Всъщност за днешния протест основните политически централи не отрекоха, че са организирали свои симпатизанти от страната за участие в протеста и съответно в контрапротеста пред НС.
Това заглуши гласа на протестиращите от над 80 дни, които нямат политически пристрастия и за които БСП и ГЕРБ са еднакво грешни, щом служат на олигарси.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети