БСП съветникът Александър Анин е новият шеф на „Напоителни системи клон Струма-Места”

dennews.bg
30.09.2013
размер на текста:

Общинският съветник от БСП-Дупница Александър Анин е новият директор на „Напоителни системи клон Струма-Места”, стана ясно на пресконференция в Дупница. На нея присъства самият Анин, областният управител на Кюстендил Иван Каракашки, депутатът от Дупница Иван Ибришимов, колегата му от Благоевград Емил Костадинов, шефът на Напоителни системи Петър Василев, както и представители на КТ Подкрепа. На срещата не присъства министърът на земеделието и храните Димитър Греков, въпреки че първоначално бе обявил, че ще пристигне в Дупница.

 

Дружеството е задлъжняло с 16 милиона лева, които тежат върху него за заплати и осигуровки и изплащане на суми към контрагенти.
“В близките две седмици проблемът ще се реши. Не е имало ден, в който министър Греков да не се е занимавал с този въпрос. За целта е създадена работна група от 16 човека, като експертите се обединиха около 2 възможности за положителен изход от ситуацията. Първата е Министерски съвет да признае разходите и Министерството на финансите да ги заплати. Втората е да бъде променен Законът за водите още тази година и министърът на финансите да намери 6,5 млн. лева. Така ще се закърпи финансовото положение на Напоителни системи, но не знам как ще изплатим останалите 10 млн. лв.”, обясни Василев.
Депутатите Емил Костадинов и Иван Ибришимов пък се обединиха около тезата, че само политически решения могат да решат проблема.
“Банковите сметки са блокирани, няма как да изплатим заплатите. Освен това Сметната палата и Агенцията за държавна финансова инсрекция (АДФИ) проверяват дружеството”, разкри още Василев.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети