Масови проверки на кухните и персонала в детските градини, училищата и млечните кухни

dennews.bg
03.09.2013
размер на текста:

 Със заповед от днес, подписана от директора на Областната дирекция по безопасност на храните Първан Дангов, от утре започват масови проверки на кухните и техния персонал в детските градини, училищата, в общинското дружество «Ученическо хранене», както и в млечните кухни. Това съобщи на пресконференция в Дупница днес Дангов, който обясни, че заповедта е подписал заради откриването на новата учебна година в 16-те детски градини в общината, както и в училищата. За целта ще се правят и кръстосани проверки, като служители на дирекцията от Дупница ще бъдат командировани в Кюстендил, и обратно.
Предстои и среща с представители на браншовите организации на производителите на хляб и хлебни продукти, която ще се състои по иницатива на Дангов на 13-и септември в Областната дирекция по безопасност на храните в Кюстендил. Целта е той да се запознае с техните проблеми и така да бъде подобрена комуникацията. След тази среща ще се състои и друга със сладкарите от областта.
В момента тече и проверка в млечните ферми в областта за това дали отговарят на условията за повишаване на категорията. Там, където трябва да бъдат направени подобрения, от ЕС ще позволят да бъдат удължени сроковете, уточни още Дангов.
Освен текущата работа, повод за днешната пресконференция, която е първа, откакто Дангов зае поста, бе и неговият 43-и рожден ден. Той почерпи журналистите с торта и обяви, че новата му длъжност по никакъв начин няма да попречи на работата му като политик и независим общински съветник в местния парламент.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети