Дупнишкият театър стартира сезона от 7-о място в топ 10

dennews.bg
03.09.2013
размер на текста:

Общинският драматичен театър „Невена Коканова” в Дупница стартира новия сезон със 7-о място в топ 10 на страната. С това се похвалиха директорът Славчо Пеев и актьорите, които ще зарадват дупничани за празника на града на 19-и октомври с пиесата „Целуни ме” на Ани Петрова. С тази класация, която е направена за театрите в провинцията, актоьорите от Дупница навлизат в 120-годишнината от основаването на театъра, което ще се чества догодина.
Директорът на театъра Славчо Пеев обясни, че театърът е включен в топ 10 след проучване, направено от Министерство на културата. Дупнишките театрали пътуват през месец, за да представят своите постановки. Само за октомври с Бай Ганьо те имат 5 гостувания на чужда сцена. Вече се обмисля и вариант да бъдат направени съвместни постановки с театъра в Благоевград.
Що се отнася до набирането на спонсори, то тук се отчита пълен провал. На няколко пъти млади хора са се наемали с тази задача, но след няколко дни ходене по фирми и разговори, са се отказвали, обясни Славчо Пеев.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети