Шофьори си вадят оръжие заради изпреварване

DenNews.bg
28.09.2013
размер на текста:

Шофьор на автомобил „Порше Кайен” е прострелял друг шофьор, който отказал многократно да даде път за изпреварване, съобщи Областната дирекция на МВР в Смолян.
Сигналът за изнцидента е подаден на тел. 112 от 45-годишен водач на товарен автомобил „Волво” от Пловдив. Той обяснил, че на пътя с. Михалково – Девин, след възникнал скандал, е бил прострелян от водача на лек автомобил „Порше Кайен” със старозагорска регистрация.
Незабавно били предприети заградителни мероприятия и на КПП „Забрал” до Девин поршето било спряно и бил задържан водачът – Б. Б., 39-годишен, от Стара Загора.
У Б.Б. е намерен законно притежаван пистолет „Глок” 9х19 с антишокови патрони в пълнителя.
При оказана на място медицинска помощ на простреляния мъж по тялото му са установени наранявания от съчми. Пострадалият е отказал настаняване в местно лечебно заведение, освободен е без опасност за живота, а по-късно същия ден е настанен в болница в Пловдив.
Старозагорецът Б.Б. е задържан за срок до 24 часа в Девин.
В хода на разследването се изяснило, че на пътя с. Михалково – Девин Б.Б. многократно се е опитвал да изпревари товарния автомобил, управляван от пловдивчанина В. Ш., но той не му давал път в продължение на няколко километра. В крайна сметка Б.Б. успял да изпревари товарния автомобил и при изпреварването двамата водачи си разменили остри реплики.
След няколко километра Б.Б. спрял край пътя до чешма. Товарният автомобил също спрял, водачът В.Ш. слязъл и тръгнал към старозагореца с нож в ръка и заплашителни реплики. Тогава Б.Б. произвел един изстрел с пистолета си по пловдивчанина.
Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство в РУП - Девин.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети