28 ранени по пътищата за последното денонощие

DenNews.bg
28.09.2013
размер на текста:

Снимка: Архив

Без жертви на пътя се размина последното денонощие. На територията на страната обаче са станали 21 тежки катастрофи с 28 ранени, съобщиха от Съюза на българските автомобилисти.
За района на столицата леките пътнотранспортни инциденти са 141, а тежките – шест, с общо шестима ранени.
Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, като пътните настилки са предимно сухи, а само на места мокри.
Аварийната лента на лявото платно на автомагистрала „Тракия” в района на 96 км край Пазарджик в посока София е затворена заради ремонтни дейности.
При 67 км отново във връзка с ремонти се ограничава движението на тежкотоварни автомобил над 12 т, включително с ремаркета и полуремаркета. Те се пренасочват през околовръстния път край град Карлово.
Поради ремонт на пътната настилка на виадукт Елешница на магистрала „Хемус” до 11 октомври ще бъде изцяло затворено лявото пътно платно в посока София - Варна.
Забранява се целогодишно движението на ППС с животинска тяга по автомагистралите, пътищата І клас и тези с европейска номерация.
Изцяло затворени за движение са проходите „Златишки”, „Върбишки”, „Дюлински”. Движението на камиони над 20 тона е забранено по моста на река Казан Дере в Айтоския проход, а на такива над 10 тона – във „Вратник”, „Петрохан” и „Твърдица - Елена". В прохода „Шипка” е забранено движението на превозни средства с ремаркета над 10 т и на камиони без ремаркета над 12 т.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети