Условна присъда за дупничанин, наказал ексшеф с кражба за над 80 бона

DenNews.bg
28.09.2013
размер на текста:

Дупничанин, наказал бившия си шеф с кражба за над 80 000 лв., ще плати престъплението си с условна присъда и само 215 лв., постанови Районен съд-Дупница.
Бисер Лазаров получи 2-годишна присъда с 3-годишен изпитателен срок за това, че изнесъл и предал за вторични суровини авточасти за тежка техника, собственост на фирма „Фортуна”. Лазаров работил в склад на ботевградската фирма в пресевната в Кочериново. След като дупничанинът напуснал работа през януари 2008 г. отношенията с бившия му работодател се изострили. Така два месеца по-късно, през март 2008 г., Лазаров решил и привел в действие дързък план за кражба.
Вместо сам да се поти над изнасянето на авточастите, той си поръчал камион и бригада от фирма за вторични суровини от Благоевград. Срещу уверението, че той е собственикът в пресевната бил изпратен камион и работници на „Ровотел”-Благоевград, които вдигнали посочените от Лазаров авточасти. От издадените в последствие документи става ясно, че от авточастите чиято пазарна стойност е 86 108 лв., Лазаров е получил 1 838 лв.
Два дни след кражбата собственикът на фирмата посетил склада си в Кочериново и установил липсата. Работници и свидетели на плана на Лазаров веднага разкрили какво се е случило.
Пред съда Лазаров се разкая за стореното, а за постановяването на условна присъда натежа фактът, че той е с чисто съдебно минало, признал е вината си и е съдействал при разследването.
Гражданският иск на собственика на „Фортуна” за точната стойност на авточастите-86 108 лв., бе отхвърлен от съда заради изтекла абсолютна давност. Така Лазаров ще заплати само 215 лв . за съдебни разноски.
Решението на Районен съд подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд-Кюстендил.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети