Жена от Кюстендилско даде 6000 лв. на измамници

DenNews.bg
27.09.2013
размер на текста:

66-годишна жена от с. Слокощица е дала на телефонен измамник спестяванията си от 6 000 лв. вчера. Тя е сигнализирала полицията в късния следобед, информират от ОДМВР-Кюстендил.
Жертвата получила обаждане на домашния си телефон малко след 15.30 ч. Плачещата й “дъщеря” разказала, че е в болницата на системи, в много тежко състояние е. Има свински грип. После мъжки глас се представил за лекар, обяснил колко коварна е болестта, налагало се да бъде изследван всеки член на фамилията.
Имало надежда за пациента, само ако се приложи скъпо лечение – лекарствата стрували 12 000 лв., лечението трябвало да започне незабавно. Лекарят съобщил, че Здравната каса после ще възстанови сумата, техен представител ще дойде да вземе парите. Разговорът бил продължителен. Веднага след приключването му “представителят на касата” бил пред дома на жертвата. Тя имала 6000 лв. Дала ги.
Малко след като се разделила със спестяванията си, жената се чула по телефона с дъщеря си, разбрала, че е измамена.
От полицията призовават да не се доверяваме на искания за пари, отправени по телефона, колкото и убедително да звучат! Не давайте пари на хора, които не познавате добре и особено на такива, които настояват с нещо да ви помогнат! Дори в напреднала възраст не сте беззащитни, ако сте бдителни. Не дръжте спестяванията си вкъщи. Призоваваме по-младите членове на фамилиите да говорят с възрастните си роднини, да им напомнят за риска от измама.
При всяко обаждане, свързано с искане на пари, препоръчваме да се обаждате на тел.112 – избира се безплатно. Не забравяйте, че трябва да се уверите в достоверността на твърденията, напомнят от ОДМВР.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети