Парламентът няма да заседава и днес

DenNews.bg
27.09.2013
размер на текста:

Парламентът няма да заседава и днес. Така се отлага гласуването на първият внесен от ГЕРБ вот на недоверие към кабинета „Орешарски” и гласуването на поисканата, отново от ГЕРБ, оставка на председателя на НС Михаил Миков.
Към 9:00 часа, редовният час за начало на заседанието, депутатите от ГЕРБ и Атака не присъстваха в пленарната зала. Това наложи обявяването на почивка от страна на Миков.
В 9:30 часа броят на депутатите, регистрирали се в залата, бе 111, като народните представители от ГЕРБ останаха в кулоарите. Днес те не рискуваха да влязат в зала, за да не се повтори сценарият от вчера, когато въпреки че не се бяха регистрирали електронно, се оказаха надхитрени от Миков, който разпореди ръчна проверка на кворума.
Депутатите трябваше да гласуват първия вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски". Той е насочен към работата на Министерството на инвестиционното проектиране. Вчера бяха проведени разисквания по вота, в които участваха само БСП и ДПС.
Затова и легитимността на дебатите бяха оспорени от ГЕРБ. Вчера лидерът Бойко Борисов се закани, че ще предаде Миков и на Конституционния съд, заради хватката с кворума.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети