Съдът отказа да пусне под домашен арест съденият за убийството на съпругата си Евгени Кацарски

Dennews.bg
26.09.2013
размер на текста:

Кюстендилсикят окръжен съд отказа да пусне под домашен арест съденият за убийството на съпругата си Евгени Кацарски от Дупница. На днешното поредно заседание адвокатите на подсъдимия поискаха да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение и от постоянния арест в затвора в Бобов дол той да бъде пуснат под домашен. В мотивите си защитниците на Кацарски посочиха, че нито те, нито техният довереник не са възпрепятствали по никакъв начин разследващите органи в досъдебното производство и съда. Освен това, Кацарски не е осъждан, няма криминално досие и не би било редно един млад 29-годишен мъж като него да продължава да стои окован с белезници.
След като се оттегли на тайно съвещание, съдът направи отказ и се мотивира с факта, че досега не е имало бавене от страна на разследващите в досъдебното производство, нито от страна на съда. И че продължаващият вече 1 година 6 месеца и 8 дни постоянен арест има разумен характер, още повече, че самото задържане не е обвързано със срок.
На днешното заседание бяха приети 3 от общо 4-те експертизи. Едната от тях- психологическо-психиатричната, бе дадена от 3-има специалисти. Те обясниха, че Кацарски има психопатна личностна структура, като бе уточнено, че това в никакъв случай не означава, че той е психопат, така, както е прието да се разбира значението на тази дума в обществото. Според психиатрите това означава само, че той има една особеност в характера, която го прави трудно разговорчив, и която не се приема нормално от заобикалящите го. Освен това, Кацарски можел да бъде и агресивен, ако се чувства притиснат, или му се противоречи, но това също не било болестно състояние, обясниха експертите. Те внесоха и яснота по отношение на вината на Кацарски, като след проведените разговори с него в следствения арест са стигнали до извода, че той няма изразени изживявания за виновност и не страда заради извършеното деяние.
На днешното заседание бе приета и експертизата от извършените изследвания на дрехи на Кацарски както и желязото, с което е била убита Даниела Кацарска. Също така бе представена и схема на маршрута, по който е минал убиеца, на базата на предоставените на следствието записи от охранителните камери на банка и офис на улица Свети Иван Рилски в района на градинкатга "Левски".
Единствено не бе приета днес по настояване на защитата на Кацарски ДНК експертизата, тъй като вещото лице бе възпрепятствано да присъства в залата.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети