Центърът за обществена подкрепа в Дупница отпразнува 1-ия си рожден ден

DenNews.bg
24.09.2013
размер на текста:

Анита Богословова, Ина Карапеткова, Анжела Гюрова, Полина Таскова и Илияна Георгиева празнуваха днес своя първи рожден ден в Центъра. Снимки: dennews.bg

Центърът за обществена подкрепа в Дупница отпразнува своя първи рожден ден днес. Това стана с тържествен водосвет за здраве, който бе отслужен от отец Благой днес, и на който присъстваха кметовете на Дупница, както и директорът на Агенция социално подпомагане Ивайло Иванов.

 


Арт-терапевтът Анита Богословова, социалният работник Ина Карапеткова, ръководителят на екипа Полина Таскова и педагогът Илияна Георгиева в продължение на тази една година са работили по различни случаи. С помощта и на доброволеца Анжела Гюрова, която е ученичка от 10-и клас в СОУИЧЕ „Св. Пасиий Хилендарски”, екипът в Центъра за обществена подкрепа вече е работил по проблемите на 200 дупничани- 53 деца и техните родители.

 

Случаите,които се разрешават тук са свързани с отпадане на ученици от училище, осигуряване на приемна грижа, работа с деца с дивиантно поведение, както и с такива претърпели загуба. Вече има и един случай на осъществено с помощта на екипа от Центъра за обществена подкрепа осиновяване.
На днешният първи рожден ден тържеството мина в 2 части- за официалните гости и журналисти, и за деца от Центъра и техните родители.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети