Депутатът д-р Ибришимов: Свободни работни места за уволнените от ТЕЦ „Бобов дол” и мините няма

dennews.bg
24.09.2013
размер на текста:

 Работни места за уволнените от ТЕЦ „Бобов дол” и мините не могат да бъдат осигурени. Това обяви на пресконференция днес червеният депутат д-р Иван Ибришимов, който преди 2 месеца заедно с Мая Манолова пое ангажимент за уволнените да се направи всичко възможно, за да бъдат наети отново на работа. Сега, след като вече са факт първите освободени от първата вълна на съкращенията, е ясно, че трайни работни места няма.
Единственият спасителен вариант на този етап е те да бъдат наети по програмите към Бюрото по труда, в които на практика им се осигурява заетост от 6 месеца до 1 година. След това според д-р Ибришимов спасение може да има се намери само, ако бъде привлечен в района крупен инвеститор. За целта от общината трябвало да осигурят терен, на който да се обособи технологичен парк и необходимата инфраструктура.
Друг проблем, който засегна на пресконференцията днес д-р Ибришимов, е този с изключителното тежкото финансово състояние на общинската болница.
Затова по инициатива на д-р Ибришимов започва поредица от кръгли маси, на които лекари и граждани ще дебатират как точно да се подобри състоянието на здравното заведение. Тъй като за лошите резултати в общинската болница допринася до известна степен и огромният брой здравно неосигурени пациенти, от следващата година се връщат отново държавните субсидии. За дупнишката болница те ще бъдат в рамките от 150 000 до 200 000 лева.
Според д-р Ибришимов един от вариантите за подобряване на финансовото състояние на общинската болница в Дупница е необходимо тя да се пренесе изцяло в Транспортна болница, където да се построят нови сгради и там да се прехвърлят отделенията, които в момента се намират в сградата на Военна болница. Освен това според д-р Ибришимов много важно е и спешния център да се премести в новата сграда и така ще бъдат осигурени повече пациенти за болнично лечение.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети