Марек: “А” група? Хубаво е, че се откъсваме в класирането

Константин Соколов
23.09.2013
размер на текста:

Марек продължи със силното представяне в “Б” група и след победата над Витоша (Бистрица) (1:0) феновете в Дупница започнаха да гледат по друг начин на отбора си. От клубното ръководство не афишират амбиции за влизане в елита, но мечтите на запалянковците вече са именно такива. “Феновете да продължават да мечтаят. Ние всеки мач излизаме за победа, някога ще се получи, някога – не. Виждате, че до последно гонехме победата. Когато се прояви желание и хъс, от най-трудната ситуация се вкарва гол. За мен е добре, че Марек и Хасково побеждават и тези два отбора се откъсват на първите две места. Другите отбори зад нас малко ме интересуват”, бе коментарът по темата на изпълнителния директор на Марек Иво Паргов.
Клубният шеф, който изпълнява функциите и на старши треньор, сподели и че успехът над “тигрите” е напълно заслужен, въпреки че дойде трудно. “С оглед създадените положения мога да кажа на шефовете на Витоша да почерпят, защото през първото полувреме можеше да вкараме доста голове. Но очаквах тежък мач, какъвто се и получи. Нашият отбор обаче повече искаше победата и щеше да бъде незаслужено, ако не бяхме победили. В сряда за Купата играхме с абсолютно същия състав за да направим жест към нашата публика. Сгъстеният цикъл се отразява, но ние бяхме доминиращия отбор. А и футболистите като направят 2 или 3 пропуска почват да се обезверяват, но аз им казах, че ако искат да вървят към големия футбол трябва да са “пердета”. Сашо Манолов се вслуша в съвета ми и въпреки че през първото полувреме изпусна най-чистите положения, успя да донесе победата”, сподели Паргов. Колкото до класата на противника Иво Паргов заяви: “Пожелавам успех на Витоша. Вижда се, че имат като отделни единици добри изпълнители. Но те имат футболисти, ние имаме отбор и колектив. Притежават опитни състезатели, които имат желание да играят, но правилото за младите футболисти за нас е изключително хубаво. За мен това са основни играчи. И в “А” група да отидем тези момчета ако играят по същия начин пак ще бъдат титуляри. За “Б” група бих забранил и чужденците”.
На обратното мнение пък бе треньорът на Витоша Ясин Мишауи, според когото правилото за младите играчи е недомислица от страна на БФС и ощетява неговия отбор. Мишауи похвали Марек, като каза, че дупничани не случайно са в челото на табицата и призна, че в намален състав неговите футболисти са играли за 0:0.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети