Бунт в центъра за бежанци в Овча купел след смъртта на сирийка

DenNews.bg
20.09.2013
размер на текста:

Смъртта на 58-годишна сирийка и закъснението на повиканата линейка предизвика напрежение в Дома за временно настаняване на бежанци в столичния квартал "Овча купел" тази нощ.
Около 1 ч. през нощта на 58-годишна жена, която е родом от Сирия, й прилошало. Нейният син, който също живее в Дома за временно настаняване на бежанци, повикал линейка.
Линейката обаче се бавела и жената била закарана в Института за спешна помощ "Н.И. Пирогов" с частен автомобил.
Малко по-късно жената починала в болницата.
Случилото се предизвиквало напрежение в Дома за настаняване на бежанци.
Веднага в района са били разположени допълнителни полицейски части. След уверенията, че случаят ще бъде разследван бежанците са се успокоили.
Няма никакви ексцесии, напрежение или вълнения в Дома за временно настаняване на бежанци в столичния квартал "Овча купел", съобщи пресцентърът на МВР, цитиран от агенция "Фокус".
Според информацията на МВР жената е починала не в болницата, а на път за нея.
От "Пирогов" съобщават, че починала жена от сирийски произход е била докарана в болницата малко след 21 ч., но не с частен автомобил, а от Спешната помощ.
От пресцентъра обаче не са могли да уточнят дали става въпрос за сирийката от Дома за временно настаняване на бежанци, чиято смърт според информацията на БНР е настъпила след полунощ.
Директорът на Центъра за спешна помощ д-р Георги Гелев обясни, че е реагирано за 43 минути. "Сигналът е постъпил в 20,42 часа на телефон 112, в 21,11 са го издиктували, а колата е била там след 10 минути. За нас адресът приключва в 21,25 часа, жената не е била заварена там", обясни по телефона пред ТВ7 д-р Гелев.
Той обясни, че най-вероятно не е имало свободен екип. "При 16 екипа за 2-милионна София няма как да стане по-бързо", заяви д-р Гелев.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети